Skip to main content

Sports Island

The Sports Island will feature demonstrations, performances, ‘have a go’ sessions and more

×

Bedfordshire University Sports Island

The Sports Island is sponsored by the University of Bedfordshire and will feature sporting and martial arts demonstrations, a stage full of action with acrobatics and dance performances, ‘have a go’ activities and more.

The Sports Island ethos is all about actively encouraging people to have fun and get involved or stay involved in a wide range of physical activity. If you feel like taking up a new sporting activity or revisiting one from your past in 2022 then pop along to discover what Bedford has on offer! Local clubs, organisations and gyms will all be in attendance for visitors to find out more.

If you would like to get involved with or perform in the Sports Island, please complete the application form and return to amy.stevens@bedford.gov.uk

Sports Island Application Form

What’s on in the Sports Island?


  • Performance stage showcasing local talent
  • Sporting demonstrations
  • A dedicated river section for ‘have a go’ sessions such as rowing, canoeing, paddle boarding and sailing
Memories from Bedford River Festival 2018

 

 

 

Sports Island Stage and Come and Try Activity Arena programme

All stage acts are 10 mins unless otherwise noted

  • Saturday 23rd July

    Schedule of Events

    • 11:00 am Stage: Fight Klub Bedford
      30 minutes
    • 11:30 am Stage: Kinetic Vibes Dance Club
      10 minutes
    • 11:30 am Come and Try: Mike’s Line Dancing – Line Dancing
      30 minutes
    • 11:45 am Stage: Edusports – River joisting
      10 minutes
    • 12:00 noon Stage: Fight Klub Bedford
      10 minutes
    • 12:00 noon Come and Try: MoreLife - Physical Activity for Healthy Lifestyle
      30 minutes
    • 12:15 pm Stage: Nritham Dance Academy
      10 minutes
    • 12:30 pm Stage: Fight Klub Bedford
      10 minutes
    • 12:30 pm Come and Try: Bedford Junior Blues - Rugby Skills
      30 minutes
    • 12:45 pm Stage: Mike’s Line Dancing
      10 minutes
    • 1:00 pm Stage: FitSteps with Viv
      10 minutes
    • 1:00 pm Come and Try: Bedford Blues – Ball Handling Drills
      30 minutes
    • 1:15 pm Stage: Swingsters
      10 minutes
    • 1:30 pm Stage: UFM Community Dance Group
      10 minutes
    • 1:30 pm Come and Try: Nritham Dance Academy – Bollywood Dancing
      30 minutes
    • 1:45 pm Stage: Mike’s Line Dancing – Line Dancing
      10 minutes
    • 2:00 pm Stage: UFM Community Dance Group
      10 minutes
    • 2:15 pm Stage: Fusion Lifestyle – Body Combat
      10 minutes
    • 2:30 pm Stage: Nritham Dance Academy
      10 minutes
    • 2:45 pm Stage: Street Squad & Show Squad
      10 minutes
    • 3:00 pm Stage: VyMy Dance & Fitness
      10 minutes
    • 3:15 pm Stage: Street Squad & Show Squad
      10 minutes
    • 3:30 pm Stage: Swingsters
      10 minutes
    • 3:45 pm Stage: Street Squad & Show Squads
      10 minutes
    • 4:00 pm High Commission of Sri Lanka in London
      10 minutes
  • Sunday 24th July

    Schedule of Events

    • 11:00 am Stage: Fight Klub Bedford
      30 minutes
    • 11:30 am Stage: Fusion Lifestyle – Zumba
      10 minutes
    • 11:30 am Come and Try: Mike’s Line Dancing – Line Dancing
      30 minutes
    • 11:45 am Stage: Edusports – River joisting
      10 minutes
    • 12 noon Stage: Inspire Performing Arts
      10 minutes
    • 12:00 noon Come and Try: MoreLife - Physical Activity for Healthy Lifestyle
      30 minutes
    • 12:15 pm Stage: Nritham Dance Academy
      10 minutes
    • 12:30 pm Stage: Fight Klub Bedford
      10 minutes
    • 12:30 pm Come and Try: Bedford Junior Blues - Rugby Skills
      30 minutes
    • 12:45 pm Stage: Inspire Performing Arts
      10 minutes
    • 1:00 pm Stage: FitSteps with Viv
      10 minutes
    • 1:00 pm Come and Try: Bedford Blues – Ball Handling Drills
      30 minutes
    • 1:15 pm Stage: Swingsters
      10 minutes
    • 1:30 pm Stage: UFM Community Dance Group
      10 minutes
    • 1:30 pm Come and Try: Nritham Dance Academy – Bollywood Dancing
      30 minutes
    • 1:45 pm Stage: Mike’s Line Dancing – Line Dancing
      10 minutes
    • 2:00 pm Stage: UFM Community Dance Group
      10 minutes
    • 2:15 pm Stage: Inspire Performing Arts
      10 minutes
    • 2:30 pm Stage: Fusion Lifestyle - Aerobics
      10 minutes
    • 2:45 pm Stage: Mike’s Line Dancing
      10 minutes
    • 3:00 pm Stage: Swingsters
      10 minutes
    • 3:15 pm High Commission of Sri Lanka in London
      10 minutes

The 2022 River Festival will include countless river activities, eight live music and performance areas, the Sports Island, Pirate Island, the wonderful offerings of the Festival Market, plus so much more.

Make sure you keep the 23rd & 24th July 2022 free in your diaries so that you don’t miss out on any of the action.

If you can’t find what you’re looking for on this web site, please contact the Events Team at events@bedford.gov.uk to discuss how you can get involved.

 

Our Sponsors and Partners